Langtur Storstrømmen og Guldborgsund

Fællesturen med Fåborg Roklub var i år i dagene omkring Grundlovsdag. 18 roere i lettere moden stand drog af med totalt proppede biler og godt humør mod Vordingborg, hvor vi skulle låne både.

 guldborgsund 4

Roturen startede fredag morgen i højt humør og solskin kl.8.30 mod det fjerne mål Nykøbing Falster. Der var noget mere vind end forventet og ønsket - og den var imod!! Men humøret og kræfterne var friske, og over Storstrømmen under broen kom vi. Flot med både Farø-broerne og Storstrømsbroen bag os. Vi så rigtig mange sæler ved småøerne og fik efter 13km en lille pause i læ ved Vålse Vig. Ja læ billeder ser fantastiske ud - modvindsfoto er ikke til at tage - der skulle knokles.

guldborgsund

Tiltrængt frokostpause efter 28 km igen i læ på stranden ved Alslev, og efter hvil videre i modvinden gennem Guldborgsund - der var laaangt til Nykøbing, men vi klarede det, 48 km og 9 t rotur. Vi måtte udsætte den bestilte aftensmad 1 t, og alle var røde i hovederne og trætte!.

Lørdag morgen startede fint med stille vand - vi skulle af sted. Men en tordenbyge tog lige 1 t, så det blev senere afgang med vejrudsigt der sagde opfriskende vind. Det kom til at holde stik, en af de lånte både tog rigtig meget vand ind, så vi stoppede roningen ved Guldborg. Bådene blev trukket op, råd blev lagt, trailer skaffet - og så gik eftermiddagen med at få læsset og kørt både til Vordingborg. Vi var ret glade for, at vi ikke skulle ro på Storstrømmen i 10 m/sek med store bølger, det så ret vildt ud!

 guldborgsund 3

Søndag blev det gåtur i Vordingborg til Gåsetårnet, Borgcenteret og byen og tidlig frokost - det blæste simpelthen for meget til at ro.

En fin rotur - alle tog deres tørn ved årerne og med de fælles opgaver, ikke mindst bådlæsning og kørsel. Vi spiste godt, rigeligt og nød en genstand i godt selskab.

guldborgsund 5

Bente L.C.