Pinsetur, Helnæs rundt.

Lørdag, d. 19. maj stævnede 8 friske roere ud på klubbens pinsetur, der i år var planlagt til Helnæs rundt. Seks var fra Assens, to fra Faaborg Roklub, fem mænd og tre kvinder, - der i øvrigt alle hed Bente/Benthe.

pinse2018 1

Vejret var perfekt, humøret højt og første pause blev holdt, da vi nåede til Agernæs havn. Herfra gik det støt og stabilt videre rundt om Helnæs med milde vinde og en fart på ca. 9 km/t.

pinse2018 2

Efter at være kommet forbi det smukke Helnæs fyr, lå Ebbes sommerhus placeret på det helt rigtige sted til madpakkespisningen. - En speciel følelse at træde fra vandkanten og direkte ind på terrassen ved sommerhuset. Som altid ved landgang med stor tissetrang, og her med de fineste toiletforhold!

Vejen gik videre rundt om halvøen, og uden meget vand under kølen, nåede vi frem til Helnæs-dæmningen, hvor vi bar de to smukke inriggere over vejen. Bådene er tunge og stenene var glatte, men samarbejdet med at få bådene frem, er en del af glæden ved at være baglænsroer. - Vi gør tingene sammen og er afhængige af hinanden for at komme frem, og det fællesskab, som det giver, gør én glad i låget.

Nu manglede sidste etape hjem, forbi Sønderby klint og til mere daglige vande. Turen gik supergodt, - 49 km i flot solskin og blide bølger, så det var 8 glade roere med plus på oplevelseskontoen, der kom hjem til roklubben om end med lidt ømme muskler og bagdele.

pinse2018 3

Benthe, medlem nr. 924