Sommerlangtur Bornholm

Kom vi rundt? Tanker, planlægning og drømme gennem flere år skulle afprøves. 8 drog afsted i 3 biler, med 3 cykler bagpå - 2 x  2 årers både var reserveret i Rønne. Uh ha- bølgerne var store på overfarten fra Ystad - mon det gik? Kontaktpersonen i Rønne sagde, at hvis vi ville rundt om Hammerodde var det om at komme afsted. Så klar med bådene, frokost og afgang. Skønt solskinsvejr, varmt og for os STORE bølger og færgedønninger - men det gik rask nordpå. Billederne viser noget helt roligt vand - der var lige et læsted. Stop i Helligpeder og Hammerhavn, en flot, men noget urolig tur rundt om Hammerknuden med lomvier og andre havfugle - dansk fuglefjeld. Vi nåede Tejn efter 33 gode km, og fik bådene lagt op. Landholdet havde haft travlt med indkøb, og vi kørte til sommerhuset ved Sømarken - glade og lidt møre med god appetit.

bornholm dag1 1

Mandagens rotur Tejn - Svaneke 25 km med vestenvinden agten for tværs, flyvende start ud af havnen og mod Gudhjem - også store bølger.

bornholm dag2 2

Fin læ under Helligdomsklipperne. 5 timers koncentreret roning trak tænder ud, og landholdet var glade for at se bådene ved Svanneke, hvor bådene igen blev lagt op, denne gang på en sliske ved et lille værft. Røgede sild var indkøbt i Gudhjem og blev nydt med diverse fast og flydende tilbehør.

Så kom der en landdag for alle. Det blæste simpelthen for meget, til at gå på vandet. Udflugt til Ekkodalen, Rokkestenen, Gamleborg og Lilleborg - historie og natur.

bornholm dag3 1

Onsdag fik vi igen bådene i vandet og roede en fin tur fra Svaneke til Snogebæk. Stadig frisk vestenvind, så vi blæste hurtigt ud fra kysten, og måtte kæmpe lidt rundt om klipperne. Men stadig flot sol - det hjælper. Efter dagens tur blev bådene lagt på starnd i Snogebæk - og det blev vores endested. Vi kom ca. 2/3 rundt om øen. 77km for de, der roede mest. Vi havde 2 på landhold hele tiden til kørsel og indkøb.

De næste dage bød på badeture, gåture i det spændende landskab, cykelture, is, museumsbesøg, snak, mad og en masse hyggelige stunder.

bornholm dag4 1

Lørdag pakkede vi bådene på trailer og kørte dem tilbage til Rønne, hvor en større rengøring ventede. Dejlig tur, ikke så mange kilometer, men rigtigt spændende rofarvand - og meget forskelligt fra Fyn og øer.

bornholm dag6 1